Rabobank heeft niet langer de meeste bemande kantoren

OOST-SOUBURG -
In tegenstelling tot
, opent Regiobank in 2013 juist vier nieuwe locaties. Daarmee zal het totaal aantal bemande vestigingen van die bank in Zeeland uitkomen op 33. De ING heeft na het samengaan van de bank met de Postbank in 2009, nu 24 vestigingen in Zeeland.

Rendabel

Nu heeft de Rabobank nog 31 bemande vestigingen. Na dit jaar blijven daar 18 van over. De kantoren die dicht gaan zijn die in 's-Gravenpolder, Kruiningen, Krabbendijke, Burgh-Haamstede, Bruinisse, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Arnemuiden, Zoutelande Oost-Souburg, Serooskerke (W.), Westkapelle en Kortgene. Het zou volgens de voormalige Boerenleenbank niet meer rendabel zijn om in kleine kernen, en voor een handjevol klanten per dag, een bemande vestiging open te houden.

Service

Volgens Rabobank, van oudsher geworteld in landbouwgebieden, blijft de service aan klanten gehandhaafd. Ondernemers en particulieren kunnen naast pinnen en chippen ook geld blijven storten bij automaten die de kantoren vervangen. Voor mensen die niet zonder hulp bankzaken kunnen doen, zal bankpersoneel op afroep beschikbaar blijven of kunnen klanten via de computer beeldbellen met medewerkers.

Ondernemers

Volgens de bank zijn er nog maar enkele honderden klanten in Zeeland die niet via internet of de automaat bankzaken regelen. Regiobank ziet juist dat er steeds meer behoefte is aan persoonlijk contact bij het doen van bankzaken. In tegenstelling tot de kostbare kantoren van Rabobank, werkt Regiobank met zelfstandige ondernemers. Hierdoor kan de bank zonder al teveel risico uitbreiden.

Marktleider

Die formule betekent overigens niet dat Zeeuwen massaal overstappen naar Regiobank. 26.000 provinciegenoten bankieren bij de bank, terwijl Rabobank Zeeland wat dat betreft nog steeds marktleider is met 225.000 klanten.