Zeeuwse waterpoloteams willen bondsniveau behouden

VLISSINGEN - Een plaats bij de beste vier ploegen in de 4e bondsklasse is dit seizoen noodzakelijk om niet terug te vallen naar het regionale niveau. "De tweede en derde teams worden uit de bondsdivisies geschrapt, waardoor er alleen maar standaardteams overblijven", legt Cees van Houwelingen van De Schelde uit. "Wij zijn goed begonnen aan het seizoen en staan bovenaan, maar de vraag is hoelang we dat vol kunnen houden. De Zeeuwse Kust heeft misschien wel een betere ploeg, maar zij hebben nu al veel punten laten liggen. We zouden er zomaar allebei naast kunnen grijpen."

Toch gaat het vooral met de club De Zeeuwse Kust goed. DZK is dit seizoen ontstaan uit een fusie tussen Luctor et Emergo en De Stormvogel en heeft een sterke en grote jeugdafdeling. "Ik denk dan ook dat wij in de komende jaren minimaal op 3e klasse bondsniveau moeten spelen", zegt aanvoerder Sjoerd Leijnse van DZK. Bijna al onze jeugdteams zijn bezet, dus we zijn op de goede weg."
Na zes wedstrijden is De Schelde koploper in de 4e klasse F met 14 punten uit 6 duels. DZK staat met 4 uit 5 voorlaatste.