Vragen over Belgisch wegenvignet

MIDDELBURG -
Een paar weken geleden dienden GroenLinks, de Partij voor Zeeland en D66 een voorstel in, om als provincie te protesteren tegen de invoering van dat wegenvignet in België. Dat voorstel haalde het niet en Van Beveren liet toen ook weten niet zo veel te voelen voor een protest richting België.

Zeeuwen

Maar hij roept Zeeuwen wel op massaal te protesteren tegen het wegenvignet op de website van de ANWB. Dat vinden de drie partijen erg tegenstrijdig. D66, GroenLinks en PvZ willen weten waar die schijnbare tegenstrijdigheid vandaan komt.

Relatie

België wil iedereen die gebruik maakt van de weg laten betalen, dus ook Nederlanders. Vooral lastig als je zoals de Zeeuws-Vlamingen in een grensgebied woont. D66, GroenLinks en de Partij voor Zeeland willen dat het provinciebestuur gaat praten met de Belgen. Maar een meerderheid van het provinciebestuur wil de relatie met de zuiderburen niet onnodig onder druk zetten.

Vragen

Wel liet gedeputeerde Van Beveren later weten het een goed idee te vinden als Zeeuwen massaal hun bezwaren kenbaar maken op de site van de ANWB. Van Beveren laat via zijn voorlichter weten de vragen zeker te willen beantwoorden. Niet via de pers, maar in de statenvergadering.