Omoda Schoenen opent winkel in Antwerpen

ZIERIKZEE -
De ruimte aan de Lombardenvest in Antwerpen heeft een oppervlakte van 321 vierkante meter en beschikt daarnaast over 250 vierkante meter stockruimte. De winkel gaat voorjaar 2013 open.

Beeldbepalend

In het pand zijn veel beeldbepalende elementen aanwezig, zoals hoge plafonds, een mooie gevel en een binnentuin. De winkel bevindt zich midden in winkelgebied 'De Wilde Zee' in het centrum van Antwerpen.

Eerste

Omoda Schoenen is sinds 2008 actief in België met de webshop Omoda.be, maar dit is de eerste fysieke winkel die in het buitenland wordt geopend. Vorig jaar is de schoenenketen door de Belgische consumenten verkozen tot beste online schoenenwinkel.

Creaftiefst

Ook in Zeeland viel Omoda in de prijzen. In januari 2012 kregen de broers en mede-eigenaren Lourus en Wilhelm Verton de titel creatiefste onderneming van Zeeland van de Zeeuwse Kamer van Koophandel toebedeeld, onder meer vanwege de webshop.

Familiebedrijf

Het bedrijf van de broers Verton startte in 1961 als kleinschalig familiebedrijf met één winkel, die ze overnamen van hun ouders. Nu 52 jaar later hebben ze dertien schoenenwinkels in Nederland en met de vestiging in Antwerpen erbij staat de teller straks op veertien.