Groene Ster hunkert naar kampioenschap in 1e divisie

VLISSINGEN -
Groene Ster speelt vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd tegen de nummer zeven FC Westland uit Den-Haag. Op de ranglijst staan ze op gelijke hoogte met Noordzee uit Scheveningen. De ploeg uit Zuid-Holland speelt vrijdagavond ook de laatste wedstrijd tegen de nummer acht Snoekie. Mochten beide ploegen ook na de laatste speelronde nog gelijk staan dan volgt een beslissingsduel.

Eredivisie

Als Groene Ster kampioen wordt speelt de Vlissingse ploeg tegen de nummer een na laatst van de Eredivisie en de kampioen van de andere 1e divisie in een play-off. De winnaar van die duels speelt volgend seizoen op het hoogste niveau van Nederland.

Eisen

Achter de schermen wordt hard gewerkt om klaar te zijn voor de Eredivisie, want de KNVB stelt eisen aan een eventuele promotie. Tot dusver voldoet Groene Ster aan die eisen alleen moet het financiële plaatje nog rondkomen.

Droom

Voor Siereveld zou het een droom zijn als Groene Ster volgend seizoen op het hoogste niveau speelt. De aanvoerder was betrokken bij de oprichting. "Voor mij zou het heel erg veel betekenen als we naar de hoogste divisie promoveren," zegt Siereveld.