Poes Fiona spoorloos in gangenstelsel oude sluis

MIDDELBURG -
De eigenaar van de poes had donderdag de hulpdiensten ingeschakeld nadat het dier in het stelsel was terechtgekomen. De gangen zijn onderdeel van de voormalige sluis bij de getijdenmolen aan de De Stadsschuur, vlakbij de rechtbank van Middelburg.

Brandweer

Donderdag is de brandweer al met een bootje naar de waterinlaat gevaren. Ze zagen de poes, maar het dier schrok en schoot weg. De poes kon daarna niet meer worden gevonden.

Redders

Zaterdagavond werd de poes weer gesignaleerd op dezelfde plek. Dit keer werden de redders van de Van Dixhoornbrigade ingeschakeld. Twee vrijwilligers van de rampenploeg trokken een overlevingspak aan en gingen het water in om de oude waterdoorvoer te doorzoeken naar de poes.

Smal

Na twee uur zoeken hadden de vrijwilligers alle openingen van het complex onderzocht, maar ze hadden het dier nog steeds niet gevonden. Vermoedelijk bevindt de poes zich dieper in het gangenstelsel, waar de gangen te smal zijn voor een mens.

Afgeblazen

Zondagavond werd de zoekactie voorlopig afgeblazen. Mogelijk wordt de actie later hervat als de poes op een beter bereikbare plaats gesignaleerd wordt.

Scheldekat

Stichting Scheldekat uit Vlissingen heeft aangeboden om te proberen de poes te vangen.