VVV Zeeuws-Vlaanderen blij met vlag-actie

HULST - De supporters uit Zeeuws-Vlaanderen noemen zichzelf Echte Vrienden 82 omdat ze elkaar in 1982 bij de plaatselijke hockeyclub in Hulst leerden kennen. Om hun 6e lustrum te vieren, zijn ze nu vijf dagen lang bij de Olympische Spelen. Gekleed in een nabootsing van de officiële kleding van de Nederlandse sportploeg probeert de vriendengroep van ex-hockeyers de Zeeuws-Vlaamse vlag zoveel mogelijk in beeld te krijgen.

Afgepakt

De organisatie van de Olympische Spelen is daar niet blij mee en heeft de vlag tot twee keer toe afgepakt. De organisatie pakte de vlag af omdat het ging om 'een vlag van een land dat niet meedoet aan de Spelen' en dat is verboden.

Reclame

De commotie rond de vlag is een goede reclame voor Zeeuws-Vlaanderen, volgens De Bruijn. "Het is al geweldig hoe onze Hulstenaren zich daar profileren met die Zeeuws-Vlaamse vlag. En dat het dan ook nog zo'n issue wordt, daar kan geen reclame tegenop", vat De Bruijn samen.

Vlag

Dat de vlag nu weer is afgepakt zal ze niet lang van hun stuk brengen, denkt De Bruijn. "Ik denk dat onze Hulstenaren die daar nu zitten daar echt wel raad mee weten."