Zeeuwse meiden in finale Cruyff Courts

MIDDELBURG - In de voorrondes wonnen de Middelburgse voetbalsters geen wedstrijd. De klas heeft zich geplaatst door de Respect Award te winnen. Eén van de veertien regels op een Cruyff Court is 'Heb respect voor een ander'. Daarom is daar een speciale prijs van gemaakt.

Amsterdam

De voetbalsters uit groep 7 en 8 vormen één van de 16 teams die meedoen aan het kampioenschap in Amsterdam. De wedstrijd wordt zes tegen zes gespeeld op het voorplein van het Olympisch Stadion.

Trapveldje

Een Cruyff Court is de moderne invulling van het oude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. De kinderen uit de buurt krijgen een goede, veilige plek om te sporten en biedt ze de gelegenheid om buiten te spelen.

Respect

Het is een ontmoetingsplek, een plek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff. Zij zijn terug te vinden op elk Cruyff Court ter wereld.