Verbouwing ziekenhuis Vlissingen van start

VLISSINGEN -
Nieuwe entree

Het ziekenhuis wordt gerenoveerd. Er komt een nieuwe entree en nieuwe poliklinische behandelkamers. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis wel gewoon in bedrijf.

Poliklinieken verhuizen

Alle poliklinieken zijn tijdelijk in andere delen van het ziekenhuis aan de zuidzijde ondergebracht. Met uitzondering van oogheelkunde, dat tijdelijk is verhuisd naar Medisch Centrum Middelburg.

Verhuur

Halverwege 2016 zijn de nieuwe entree en de verbouwde poliklinieken klaar. In het tweede halfjaar begint de verbouwing aan de zuidzijde van het ziekenhuis. Daar komt mogelijk een nieuwe huisartsenpost en ruimten die verhuurd gaan worden aan andere zorgaanbieders als fysiotherapeuten of een apotheek.

Twintig miljoen

Hele project kost 20 miljoen euro. De helft daarvan heeft Zeeland Investment Beheer van de Zeeuwse ondernemer Van Koeveringe opgehaald via crowdfunding. 650 voornamelijk Zeeuwse particuliere en zakelijke investeerders hebben geld in het ziekenhuis gestoken. Niet eerder is er in Nederland een crowdfundingactie gestart voor het financieren van een ziekenhuis.

Kleiner ziekenhuis

Het ziekenhuis beslaat straks ongeveer 11.000 vierkante meter. Dat is bijna een derde van het huidige oppervlak. In de nieuwe locatie in Vlissingen draait het straks om zorg op afspraak, de zogenoemde planbare zorg. Er zijn in Vlissingen daardoor veel minder bedden nodig. De acute en complexe zorg van het ADRZ blijft in Goes.

Eind 2016

De renovatie moet 31 december 2016 klaar zijn.