Caisson Ritthem opgeblazen met zwaar explosief

Uit de eerste resultaten van het onderzoek van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie blijkt dat het caisson in Ritthem is opgeblazen door een zeer zwaar explosief. Het gaat niet om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog.

De grondmonsters van het EOD zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor onderzoek.

Beetle
maritiem deskundige Cor Heijkoop zegt dat de caisson, die vrijdagavond op het strand van Ritthem is ontploft, eigenlijk een beetle is.

Grootschalig onderzoek
De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek opgestart, wat betekent dat 20 rechercheurs op de zaak zitten. De politie is onder meer nog volop bezig met buurtonderzoek. Er zijn meer dan 100 telefonische meldingen gedaan van de knal van vrijdagavond. Zaterdagmorgen bij laag water werd ontdekt dat de caisson op het strand van Ritthem was opgeblazen.

Bijgepraat
Inwoners van Ritthem zijn met een brief bijgepraat over de knal.

Getuigen
Omdat het een druk gebied is, waar veel fietsers en wandelaars komen, hoopt de politie dat er mensen zijn die vrijdag iets verdachts hebben gezien. Vooral mensen die op of in de buurt van de Zeedijk of de Barentsweg in Ritthem zijn geweest op vrijdagmiddag worden verzocht zich te melden. Ook anonieme meldingen zijn welkom.

Deel dit artikel: