Rampenoefening tunnel goed verlopen

WESTERSCHELDETUNNEL - WESTERSCHELDETUNNEL - De rampenoefening in de Westerscheldetunnel dinsdagavond lijkt op het eerste gezicht goed verlopen te zijn. Tijdens de oefening werd vooral gelet op de communicatie tussen de hulpverleners.
Achtervolging Volgens het scenario van de oefening was er een ongeluk gebeurd in de oostbuis van de Westerscheldetunnel. Het ongeluk was veroorzaakt door vuurgevaarlijke criminelen die op de vlucht waren voor de politie.
Hulpverleners In totaal waren zo'n 100 hulpverleners betrokken bij de oefening, waaronder mensen in de meldkamer van de tunnel, politie, brandweer en ambulancepersoneel.
Communicatie Op het eerste gezicht lijkt de oefening goed te zijn verlopen. Volgens de oefenleider André Fraassen verliep de communicatie in ieder geval beter dan tijdens een oefening in 2009. Bij die oefening ging teveel mis. Daarom werd besloten een jaar later een extra oefening in te plannen in plaats van te wachten tot over drie jaar. De komende dagen wordt de oefening geëvalueerd.
Afsluiting Voor de oefening en onderhoud was de tunnel dinsdagavond helemaal gesloten voor het verkeer.