Zeeuwse kok te zien op Nieuw-Zeelandse tv

De Zeeuwse kok Michel Louws doet in Nieuw-Zeeland mee aan een kookwedstrijd op tv: Masterchef New Zealand. Louws komt uit Biggekerke. Hij werkte onder meer bij de sterrenrestaurants Inter Scaldes in Kruiningen en Het Veerhuis in Wolphaartsdijk.

Louws woont inmiddels twee jaar in Taupo, dat ligt op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland. Daar kookt hij voor de gasten van het luxe resort Huka Lodge.
 

Michelin

De oud-Biggekerkenaar heeft zijn sporen verdiend bij diverse restaurants met één of meerdere Michelin-sterren zoals de Librije in Zwolle en Inter Scaldes. In 2007 werkte hij bij restaurant Het Veerhuis in Wolphaartsdijk, dat dat jaar ook een ster uitgereikt kreeg. Sinds eind 2009 werkt Louws bij Huka Lodge.


Recepten

Tijdens de TV-opnames voor Masterchef, vorige week, mocht Louws zijn kunsten vertonen aan de jury en de kandidaten. Die laatsten moesten aan de slag met de recepten van Louws onder het mom: "Maek 't ma nae !"

 

Mei

Louws heeft voorlopig nog geen plannen om weer naar Zeeland terug te keren. De uitzendingen waarin Louws te zien is, zijn vanaf mei 2012 te zien.

Deel dit artikel: