OM: 20 maanden voor leegroven bankrekeningen

MIDDELBURG -
Eén van de diefstallen vond plaats in Vlissingen. De tas van een bejaard echtpaar werd gestolen. Met de gestolen bankpas en creditcard werd vervolgens 5000 euro gepind. Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat de twee dieven eerst de pincode van het echtpaar afkeken. De beelden zijn vertoond bij Opsporing Verzocht. Familieleden van de dieven herkenden het tweetal en belden de politie. Daarmee kwam de zaak aan het rollen.

Leven verbeteren

De hoogzwangere vrouw, zonder vaste woonplaats, zou in totaal elf diefstallen hebben gepleegd in verschillende plaatsen in Nederland. Zelf ontkent ze ze bijna allemaal. Ze zei in de rechtszaal dat ze in het verleden wel veel gestolen heeft onder druk van haar zigeunerfamilie en dat ze nu haar leven wil beteren. Met name voor haar twee kinderen en de baby die op komst is.

Misselijkmakend

Volgens de officier van justitie is op foto's en bewakingsbeelden van de diefstallen heel duidelijk te zien dat de vrouw de dader is. Hij noemde het zakkenrollen en daarna leegroven van rekeningen van voornamelijk ouderen ‘laf’ en ‘misselijkmakend’. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.