Medewerker Tuimelaar is vrijgelaten

VLISSINGEN - Het Openbaar Ministerie ziet op dit moment geen reden de medewerker nog langer vast te houden. Het onderzoek wordt de komende weken voortgezet.

Brief

De ouders van kinderen die een kind hebben die in de groep van de bewuste medewerker hebben gezeten, kregen vrijdagmiddag een brief thuisbezorgd. "Het onderzoek heeft niet geleid tot verdere onderbouwing van verdenking. Er is daarom onvoldoende reden de verdachte langer vast te houden'', aldus het OM in de brief.

Speciale telefoonlijn

Ouders en verzorgers konden vanaf woensdag van 9.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Inmiddels zijn 142 telefoontjes binnengekomen. Het telefoonnummer, 0113-249480, is tot en met zaterdag 11 februari bereikbaar. Daarna kunnen ouders terecht bij het algemene nummer.

Bijeenkomst

Burgemeester Roep denkt er over na een bijeenkomst te organiseren tussen ouders en de 24-jarige man in de ontuchtzaak van kinderdagverblijf Tuimelaar in Vlissingen. Roep wil de ontmoeting alleen organiseren als zowel de ouders als de man daar behoefte aan hebben.
Roep zegt verder aan de ene kant opgelucht te zijn dat er niet meer aangiftes zijn gedaan, maar aan de andere kant het heel vervelend te vinden dat het nu niet duidelijk is wat er met het driejarig meisje is gebeurd."In dit verhaal zijn er alleen maar verliezers", aldus Roep.
Volgens Roep is het goed geweest dat de ouders deze week tijdens twee bijeenkomsten zijn ingelicht over de zaak.