Willem-Alexander bezoekt ruilwinkel en dorpshuis

GOES - GOES - Kroonprins Willem-Alexander brengt op donderdag 27 mei een bezoek aan de Ruilwinkel in Goes en het Dorpshuis in Biervliet. Hij gaat in op een uitnoding van het Oranje Fonds waar hij voorzitter van is.
Ruilwinkel De prins bezoekt eerst de ruilwinkel in Goes. De winkel kreeg in mei 2009 een Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranje Fonds. Het initiatief kreeg de prijs omdat het groepen mensen met elkaar verbindt. In de ruilwinkel kunnen mensen niet alleen goederen, maar ook diensten aanbieden. Het organiseert daarnaast allerlei activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen.
Dorpshuis Het Dorpshuis in Biervliet kreeg twee keer geld van het Oranje Fonds. Met het geld is het voormalige café verbouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. Het Dorpshuis vervult volgens het fonds een belangrijke rol in Biervliet en omgeving. Daarnaast doen de vrijwilligers in het dorpshuis actief mee aan acties van het Oranje Fonds als het Ontmoetingsweekend, Burendag, NL DOET en Toplocaties.
Four Freedoms Awards Prins Willem-Alexander is twee dagen later, 29 mei, ook in Zeeland voor de uitreiking voor de Four Freedoms Awards in Middelburg. Hij is daar samen met Koningin Beatrix. Prinses Máxima heeft onlangs laten weten er die dag niet bij te zijn.