Zeeuws-Vlaamse transporteurs samen tegen recessie

Een aantal Zeeuws-Vlaamse transportbedrijven probeert de naderende recessie het hoofd te bieden door de Logistieke Kring Zeeuws-Vlaanderen op te richten. De onderhandelingen voor de samenwerking zijn nog gaande. Er is volgens de bedrijven geen sprake van kartelvorming.

Transportbedrijven merken de gevolgen van de eurocrisis. In het derde kwartaal van 2011 hebben deze bedrijven hun gemiddelde omzetgroei zien teruglopen tot 1,2 procent. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN). De daling hangt nauw samen met het afnemende consumentenvertrouwen.


Geen vertrouwen
De transportondernemers zien de toekomst ook niet erg positief in. Het vertrouwen is in twee jaar tijd niet zo laag geweest. Bijna de helft van alle transportondernemers had te maken met een verslechtering in het derde kwartaal.

De helft van de ondernemers houdt rekening met een recessie in de eerste maanden van 2012. Aanwijzingen daarvoor zijn teruglopende opdrachten, een sterke prijsdruk, toenemende faillissementen en uitstel van betalingen.

Deel dit artikel: