'Helft goederentreinen bij Goes rijdt te hard'

Ongeveer de helft van de goederentreinen bij Goes rijdt te hard. Dat blijkt uit metingen die de Belangenvereniging Aanwonenden Spoorlijn (BAS) deze week en vorige week deed. De treinen mogen op dit traject 60 kilometer per uur rijden, maar in werkelijkheid is dat vaak tussen de 70 en 85 kilometer per uur.

BAS doet de metingen vanuit een caravan die bij een huis staat van één van de leden van de vereniging. Om de dag wordt 24 uur lang de snelheid gemeten van alle treinen. De andere dag moet de accu van de meetapparatuur worden opgeladen, die beschikbaar is gesteld door het waterschap.

Rapport
Van de metingen wordt een rapport opgesteld dat wordt aangeboden aan spoorbeheerder Prorail en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. BAS hoopt Prorail met de meetactie zover te krijgen dat treinen voortaan de toegestane snelheid rijden.

Klachten

Omwonenden van het spoor bij Goes en Kapelle klagen al jaren over geluidsoverlast en trillingen van goederentreinen. Tot juli 2012 geldt een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur. Daarna wordt gekeken of een spoorbak de oplossing biedt of dat er een permanente snelheidsverlaging wordt ingevoerd.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden bas overlast treinen
Deel dit artikel: