Burgercollectief blij met schrappen plan Noordstraat

TERNEUZEN -
Gisteren werd bekend dat de gemeente door de crisis geen mogelijkheden ziet voor 7700 vierkante meter aan winkels en horecapanden. Het burgercollectief ziet meer in
en de aanleg van parkeerruimte. Het collectief is het plan aan het uitwerken. Over twee maanden wordt het gepresenteerd aan de gemeente.

Burgercollectief

Het burgercollectief bestaat uit de binnenstadsbewoners Marion Strik en Hans Vlottes, winkeldeskundige Nico Fierloos, ex-ondernemer Douwe van der Meer en makelaar Hans Smolders. Zij stelden al eerder dat er in Terneuzen geen interesse is voor nieuwe winkelruimte. Ze stellen daarom voor een gebouw te plaatsen met op de begane grond parkeerruimte en op de eerste verdieping een flexibele ruimte, die voorlopig ook gebruikt kan worden om te parkeren.

Gebrek

Wanneer de economie dan weer aantrekt, kan die verdieping omgebouwd worden tot winkel- of kantoorruimte. Op de tweede en derde verdieping is in het plan ruimte voor huurwoningen, want daar is volgens het collectief wel gebrek aan.

Entree

De Kop van de Noordstraat vormt de entree naar het winkelgebied van Terneuzen. Na tientallen jaren van overleg ging afgelopen zomer de sloophamer in de verpauperde panden. Projectontwikkelaar Leyten is bezig om de winkelruimtes in het huidige plan gevuld te krijgen, maar dat is nu mislukt.