Collectie oud-voetballer naar Middelburg

MIDDELBURG - Enige interland Vermeer werd in 1922 geboren. Hij speelde veertien jaar voor voetbalploeg Excelsior uit Rotterdam. Bovendien speelde hij in 1946 zijn eerste en enige interland voor Nederland tegen Groot-Brittannië. Door dit duel is Vermeer de geschiedenis ingegaan als de laatste aanvallende spil van Oranje.
Schenking Vermeer schenkt zijn verzameling aan Voetbal Experience na een bezoek aan de attractie. In zijn collectie zitten onder meer KNVB uitnodigingen. Voor de invoering van het betaalde voetbal werden spelers uitgenodigd voor trainingen en wedstrijden. Die uitnodigingen dateren uit de jaren '40. Vermeer speelde toen voor Oranje.
KNVB-factuur In zijn eigendommen zit ook een rekening van de voetbalbond KNVB aan de oud-international. Daarin wordt Vermeer gevraagd om een voorschot tijdens zijn interland in Engeland terug te betalen. Bijzonder is ook een document ter voorbereiding op een interland, weer tegen Engeland op 27 november 1946. Dit document bevat de trainingstijden, wedstrijdschema’s en lunchtijdstippen. Kijk hier naar de YouTubebeelden van een deel van deze wedstrijd:
Rieten koffer Alle voetbaleigendommen van Vermeer zaten in een voetbaltas. Het gaat om een rieten koffer die Arie van zijn vader mocht gebruiken. De voetbalkoffer stamt uit de jaren '20.