Aftreden paus vanuit een Goese huiskamer

GOES -
Als katholiek volgt Janssens alles wat er rondom de paus gebeurt. Zij kreeg een brok in de keel toen de paus in de helicopter stapte die hem naar zijn buitenverblijf bracht. Daar nam hij om acht uur 's avonds zijn zegelring af en werd hij, als tweede in de geschiedenis, een ex-paus zonder te sterven.

Schandalen

Ria Janssens begrijpt waarom Bendictus is afgetreden. de schandalen werden hem teveel. Zij hoopt dat de nieuwe paus wat minder conservatief zal zijn. En ze zou het leuk vinden als de nieuwe kerkvader een ander kleurtje heeft dan blank.

Niet-westers

Daarmee sluit ze zich aan bij onder anderen emeritus-pastoor Miel Erpelinck uit Sluiskil. Hij zei kort na de bekendmaking van het aftreden van de paus dat een niet-westerse paus een positieve invloed hebben op de katholieke kerk.

Verbaasd

De vicaris van de katholieke kerk in Zeeland, Paul Verbeek was verbaasd over het aftreden van de paus. Hij dacht in eerste instantie dat het om een grap ging.

Audiëntie

Gisteren bezocht Pastoor Paul Verbeek uit Zierikzee de allerlaatste privéaudiëntie van de paus. In april gaat Verbeek weer naar Rome. Hij zal dan op een woensdagochtend op het St. Pietersplein aanwezig zijn en hoopt dan de nieuwe paus te zien.