Kerstmannen lopen voor goede doel in Goes

Het moet zondag rood zien van de kerstmannen in Goes tijdens de kerstmannenloop. Het is een sportief evenement van de Lionsclub Goes-Wilhelmina. Met de loop wordt geld opgehaald voor de stichting Ballonnenboom; een goed doel dat zich inzet voor kinderen tot 12 jaar die minder bedeeld zijn. De start is om drie uur bij de Stenen Brug.

Het is de bedoeling dat er honderd mannen en vrouwen verkleed als kerstman meelopen. De kerstmanpakken worden beschikbaar gesteld door de organisatie. Georgette Stam van de Lionsclub heeft 250 pakken besteld, dus er is genoeg plek om mee te doen.

Route
De route gaat door de binnenstad van Goes. In totaal is de ronde anderhalve kilometer, die tot vier keer gelopen kan worden.
[image nid:97719 preset:normal-414]


Ballonnenboom
De Ballonnenboom zet zich in voor kinderen van nul tot twaalf jaar die zelfs geen verjaardag kunnen vieren thuis. Via de voedselbank krijgen deze kinderen een verjaardagspakket aangeboden. Daarin zitten slingers, pannenkoekmix, iets om in de klas uit te delen en een tegoedbon voor een speelgoedzaak.

Watersportdag
De Lionsclub Goes-Wilhelmina houdt in mei een watersportdag voor kinderen van dertien tot zeventien jaar.

Kerstmarkt
Samen met Goes Promotie en de vereniging "Rondom de Stenen Brug" wordt aanstaande zondag een kerstmarkt met muziek en een levende kerststal gehouden.

Startschot
Het startschot voor de kerstmannenloop wordt aanstaande zondag rond drie uur gegeven door burgemeester René Verhulst.

 

Deel dit artikel: