Danspaar Pecoraro/Van Jole blij verrast met nominatie

Ze zijn vereerd met de nominatie voor 'Zeeuws Sportploeg van het Jaar'. Ook is het danssportkoppel Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole uit Terneuzen verrast, maar ze vinden het ook terecht dat hun sport nu eindelijk wat erkenning krijgt.

Pecoraro (23) en Van Jole (24) werden dit jaar tweede op het Nederlands kampioenschap ballroomdansen in de hoogste categorie van Nederland en dansen ook internationale wedstrijden. Het duo heeft inmiddels de status 'internationaal talent' bij het NOC*NSF en hoort bij de beste driehonderd dansparen van de wereld.


SportZeeland, organisator van het Zeeuwse Sportgala, heeft Pecoraro en Van Jole genomineerd als sportploeg van het jaar. Concurrentie is er van de zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen en de basketballers van BC Vlissingen. Vanaf 11 januari kan er op de websites van Omroep Zeeland en de PZC gestemd worden voor de sportprijs.


Volgens het Zeeuws-Vlaamse danspaar is de danssport absoluut een volwaardige sport. "We trainen 20 uur in de week", zegt Pecoraro. "Het is niet alleen het dansen op de vloer, maar ook trainen in de sportschool en mentale training hoort erbij. Het is zeker topsport." Van Jole vult aan: "Contact met vrienden is bijna niet mogelijk want alle vrije tijd gaat in de sport zitten." Het koppel hoopt in de toekomst uitgezonden te worden naar EK's en WK's.

Deel dit artikel: