Hoofdkantoor ROC Zeeland naar Terneuzen

TERNEUZEN - Het hoofdkantoor van het ROC Zeeland vestigt zich definitief in Terneuzen. Doordat de financiering rond is, komt er een einde aan het maandenlange getouwtrek tussen Middelburg en Terneuzen om het kantoorpersoneel te huisvesten.


Door bezuinigingsplannen van het ministerie van Onderwijs om enkele opleidingen te verkorten naar drie jaar, komt er op de ROC's in Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen ruimte vrij. Door een efficiëntere verdeling kan het hoofdkantoor zich in zijn geheel vestigen in Terneuzen.

Besparing
Het ROC kan op deze manier een miljoen euro besparen op de verhuizing van de ondersteunende diensten. De kosten komen nu uit op een totaalbedrag van zo'n 2,7 miljoen euro.

Binnenhalen
Zeeuws-Vlaamse bedrijven, instellingen en de gemeente Terneuzen hebben de afgelopen maanden flink ingezet om de school binnen te halen. Volgens Marijn Nelen, lid van het College van Bestuur van het ROC, hebben deze partijen al een miljoen euro toegezegd voor de verhuizing. De provincie Zeeland geeft een half miljoen subsidie. Het resterende bedrag komt voor rekening van het ROC en de gemeente Terneuzen.

Deel dit artikel: