Voorarrest verdachte aanranding Bali verlengd

SEROOSKERKE -
De Serooskerkenaar zou de meisjes met snoep en geld naar zijn huis hebben gelokt. Daar zou hij hebben gewacht tot de meisjes sliepen, waarna hij ze betastte. Het is nog niet duidelijk of de man wordt vervolgd, omdat er nog geen
.

Website

De zaak is aan het rollen gebracht door een melding op de website meldkindersekstoerisme.nl. Op deze website kunnen mensen melding doen van kindermisbruik en (vermoedens van) kindersekstoerisme.

Aanknopingspunten

Volgens Theo Noten, woordvoerder van de website, heeft iemand vanuit Indonesie op de site een melding achtergelaten over de Serooskerkenaar. Noten zegt dat er in die melding voldoende aanknopingspunten zaten om actie te ondernemen. "Wij hebben hierop de Nederlandse politie ingelicht, waarop zij contact heeft gezocht met de autoriteiten in Indonesie." De familie wijst erop dat plaatselijke bewoners het niet eens zijn met de arrestatie en daar ook tegen hebben geprotesteerd.

Gevangenis

Volgens de familie van de verdachte zit de Serooskerkenaar samen met vijf anderen in een cel in een gevangenis in Singaraja, een plaatsje aan de noordkant van Bali. Het zou naar omstandigheden goed gaan met de Serooskerkenaar. "Het eten is redelijk, wel eenzijdig. Er is geen fruit, maar wel voldoende water om te drinken of te wassen. Alleen is verveling een groot probleem." De familie blijft via contactpersonen op Bali op de hoogte van de situatie. Dat zijn mensen die de verdachte regelmatig opzoeken en steunen.

Bekentenis

De 57-jarige man uit Serooskerke zou hebben bekend. Dat heeft de politie op het Indonesische eiland tegen lokale journalisten gezegd, meldde Indonesië-correspondent Michel Maas een week eerder. Maar daar weet de familie niets van.