Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

RIJSWIJK (ANP) - De aankomst van Laura Dekker zaterdag (rond 20.00 uur Nederlandse tijd) op Sint Maarten is wereldnieuws. Buitenlandse media schrijven uitvoerig over de 16-jarige, beter bekend als het zeilmeisje. Ze kreeg ruim driehonderd verzoeken voor een interview.

Niet alleen haar reis, maar vooral ook haar gevecht met de Raad voor de Kinderbescherming worden uitvoerig beschreven.


Historisch

Zo schrijft de BBC dat Laura niet wordt achtervolgd door nachtmerries over piraten en koraalriffen, maar over haar ervaringen met de Nederlandse autoriteiten. CNN noemt haar reis historisch en controversieel. Ook de Duitse krant Bild schrijft dat Laura gewonnen heeft van golven, wind en deining. ,,En van iedereen die niet in haar wilde geloven.''


Jongste solozeiler

De Australische krant Herald Sun benadrukt dat Laura onderweg diverse malen stopte, waar Jessica Watson in een keer door zeilde. Laura brak het record van jongste solozeiler rond de wereld, dat eerst in handen was van de Australische Watson.


Nieuw-Zeeland

In de Nieuws-Zeelandse kranten wordt stilgestaan bij de vlag in de mast van Laura's zeilboot: niet de Nederlandse driekleur maar het zuiderkruis van de Nieuw-Zeelandse vlag. Laura werd geboren voor de kust van Nieuw-Zeeland en heeft aangekondigd daar naartoe te willen verhuizen.


Guinness Book

Hoewel Laura Dekker haar zeiltocht succesvol afrondde, zal haar prestatie het Guinness Book of records niet halen. De samenstellers willen dit soort recordpogingen door minderjarigen niet aanmoedigen.

Meer over dit onderwerp:
Buiten Zeeland aankomst laura dekker zeilmeisje
Deel dit artikel: