Peijs: RTL beschadigt me bewust

MIDDELBURG - Dat meldt de nieuwszender op basis van uitgebreid onderzoek. Peijs moest, in opdracht van toenmalig minister Bos, zorgen voor lagere bonussen bij verzekeraar Aegon, maar pleitte juist voor een flinke bonus.

Onjuist

Volgens Peijs klopt de weergave door RTL niet. Zij stelt dat de stukken waar de nieuwszender zich op baseert niet de de definitieve documenten zijn en dat Aegon uiteindelijk voldoet aan de wettelijke eisen van de bonussen.
Verder vindt Peijs het onterecht dat zij er in het onderwerp zo uitgelicht wordt. "Het lijkt wel de actie beschadiging van Karla Peijs."
Ze is niet van plan stappen tegen de nieuwszender te ondernemen.

Miljardensteun

Minister Bos van Financiën stelde Peijs en andere commissarissen aan, nadat ABN Amro, Aegon en ING in 2008 en 2009 miljardensteun hadden gekregen van de overheid. In plaats van matiging te bepleiten bij de banken en verzekeraars, drongen de commissarissen bij het ministerie van Financiën juist aan op het geven van bonussen, stelt RTL.

Jaarsalaris

De top van Aegon, waar Karla Peijs commissaris was, stelde een bonus voor van maximaal anderhalf keer het jaarsalaris. De overheid wilde de bonussen juist beperken tot maximaal één jaarsalaris,

Kijk op de site van rtlnieuws voor het hele onderzoek.