Vroeg Erbij Team al vijf jaar succesvol

ZIERIKZEE - Het project is ooit gestart als proefproject, maar is door het succes een manier van werken geworden.
Familie Verkerk In de afgelopen jaren zijn enkele honderden kinderen al geholpen door dit team. Net zoals het gezin Verkerk uit Zierikzee. De 18-jarige Shanna Verkerk begon enkele jaren geleden met spijbelen en ging experimenteren met drugs. Vader Marcel en stiefmoeder Marjan hebben destijds hulp gezocht en kwamen in aanraking met het VET-project. Volgens Marjan zou Shanna zonder het project in het criminiele circuit zijn beland. Begeleidster Ria Karman heeft Shanna weer op de rails geholpen. Inmiddels is Shanna moeder van Jason en woont ze op zichzelf.
Politie Zeeland De politie Zeeland is tevreden over de resultaten van het Vroeg Erbij Team. In het project werken de politie, maatschappelijk werk, jeugdzorg en de Zeeuwse overheden samen om er voor te zorgen dat jongeren minder snel met justitie in aanraking komen. Door het project wordt er minder langs elkaar heen gewerkt en kan er vooral sneller worden gewerkt, zegt Bram van Molenbroek, teamchef van de jeugdpolitie.
Te weinig geld Inmiddels is het Vroeg Erbij Team wegens geldgebrek niet meer actief op Schouwen-Duiveland. Het is nog maar de vraag of het VET-project ooit weer terug komt.