Peter R. de Vries teleurgesteld in Zeeuwse politie

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is teleurgesteld in de Zeeuwse politie. Volgens hem wordt er niets met de 200 tips gedaan die zijn binnengekomen na zijn uitzending over de verdwenen Herman Ploegstra uit IJzendijke in november.

De redactie van het opsporingsprogramma is persoonlijk de tips gaan afleveren bij de Zeeuwse politie in de hoop dat ze hier serieus mee aan de slag zouden gaan. Ze hebben de indruk gekregen dat er in de afgelopen maanden geen team op is gezet. "We krijgen door dat sommige mensen die gemaild hebben met een tip nooit zijn teruggebeld door de politie."

Prioriteiten stellen
De Politie Zeeland zegt de reactie van de redactie van Peter R. de Vries 'flauw' te vinden. Ze moeten prioriteiten stellen. Vooral de laatste maanden zijn ze erg druk met de vele overvallen en woninginbraken. "We krijgen niet meer mensen dus we moeten het hier gewoon mee doen", aldus politiewoordvoerder Esther Boot.

Onderzoek
Peter R. de Vries besteedde in november aandacht aan de mysterieuze verdwijning van Herman Ploegstra. Hij onderzocht verschillende mogelijkheden hoe de kraanmachinist uit IJzendijke verdwenen kon zijn. De redactie kan nu niet veel meer doen omdat dit onder de taken van de politie valt.


Het zesde zintuig

Naast Peter R. de Vries besteedt nu het televisieprogramma 'Het zesde zintuig' aandacht aan de zaak Herman Ploegstra. Drie paragnosten buigen zich in dit programma over de verdwijning van Ploegstra.

Deel dit artikel: