Twaalf jaar cel geëist voor doodschieten Vlissinger

OOST-SOUBURG -
Ruzie over schade aan een auto was aanleiding voor de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats bij de bioscoop in Vlissingen. De schutter en het slachtoffer waren goede vrienden van elkaar. Maar nadat het 26-jarige slachtoffer de auto van zijn vriend had geleend en die had beschadigd, was er ruzie.

Ontmoeting
De twee kwamen elkaar die dag toevallig tegen in Vlissingen. Er ontstond een woordenwisseling, duwen en trekken en nadat de verdachte een kopstoot had gekregen haalde hij een revolver tevoorschijn. Daarmee schoot hij een keer richting de grond en daarna op het hoofd van zijn voormalige vriend.
Het 26-jarige slachtoffer leefde nog toen de ambulance arriveerde, maar overleed een dag later in het ziekenhuis. De verdachte meldde zich zelf bij de politie.

Worsteling

Volgens de verdachte ging zijn wapen af tijdens de worsteling, maar getuigen verklaren dat de man met gestrekte arm bewust zijn pistool op het hoofd van het slachtoffer zette. Er waren die dag veel mensen op de parkeerplaats omdat het strandcross was bij de boulevard in Vlissingen.
De officier van justitie nam het feit dat veel mensen de schietpartij van dichtbij hebben meegemaakt mee in haar strafeis van 12 jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.