Zeeuwse miljoenen in de Quote 500

OOST-SOUBURG -
Volgens de Quote 500 is de eigenaar van Rederij Vroon goed voor een geschat vermogen van 1 miljard euro. Daarmee neemt Vroon bijna de helft van het Zeeuwse kapitaal in de Quote 500 voor zijn rekening.

Crisis

Door de crisis zou de miljardair uit Breskens 9,1 procent van zijn vermogen zijn kwijtgeraakt. Desondanks is hij ten opzichte van vorig jaar één plek gestegen op de lijst.

Wim de Pundert

Op de tweede plaats staat investeerder Wim de Pundert uit Goes. Zijn vermogen wordt geschat op 400 miljoen euro. De Pundert staat daarmee op de 52ste plaats. Vorig jaar stond hij nog op de 66ste plaats.

Herman Doeleman

De uit Zierikzee afkomstige Herman Doeleman is met zijn 200 miljoen euro de derde Zeeuw op de lijst. De 71-jarige Doeleman is de enige aandeelhouder van Koninklijke Zeelandia, een producent van bakkerijprodukten in Zierikzee. In de Quote 500 stijgt Doeleman van plek 177 naar de 122ste plaats.

Gerard Cok

De vierde Zeeuwse plaats op de lijst van rijkste Nederlanders wordt ingenomen door de Zeeuws-Vlaamse Gerard Cok. Zijn vermogen wordt geschat op 180 miljoen euro. Dat verdiende hij in de erotiek en de handel in stenen. In de Quote 500 stijgt Cok van de 173ste naar de 147ste plaats.

Kees Meijer

Aardappelverwerker Kees Meijer uit Kruiningen staat op de vijfde plaats. Het vermogen van zijn bedrijf Lamb Weston / Meijer wordt geschat op 120 miljoen euro. Vorig jaar stond Meijer nog op de 262ste plaats. Maar door een winst van 9,1 procent is hij gestegen naar plaats 207.

Maik Willems

De zesde Zeeuw op de lijst is Maik Willems uit Oud-Vossemeer. Hij is de uitbater van hotelketen Bastion. Het vermogen van de 63-jarige Willems is zo'n 120 miljoen euro. Hij staat dit jaar op plek 213 in de Quote 500. Vorig jaar stond hij nog op de 255ste plaats.

Henk van Koeveringe

Middelburger Henk van Koeveringe is de zevende Zeeuw in de Quote 500. Het vermogen van zijn Roompot-vakantieparken wordt geschat op 115 miljoen euro. Daarmee haalt Van Koeveringe plek 220 in de eindklassering. Vorig jaar moest de 63-jarige recreatieondernemer het doen met plaats 252.

Derk Sauer

Mediamagnaat Derk Sauer die in Rusland woont, maar als hij in Nederland is, in Domburg verblijft, is de laatste Zeeuw op de lijst. Het vermogen van de 60-jarige Sauer wordt geschat op zo'n 69 miljoen euro. Daarmee staat hij op de 392ste plek in de Quote 500. Vorig jaar stond hij op de 433ste plek.