Vreemdelingenpolitie duikt in zaak Malinezen

De Vreemdelingenpolitie heeft de zaak van de verdwenen Malinese voetballers overgenomen. Dat zegt woordvoerder Esther Boot van de Zeeuwse politie. Vijftien van de in totaal negentien Afrikaanse voetballers zijn zonder koffer of paspoort verdwenen tijdens een trainingskamp in Renesse.

De voetballers uit Mali kwamen ruim een week geleden aan op Schouwen-Duiveland. Kort na aankomst verdwenen negen spelers uit hun hotel in Renesse. Ze lieten aan het organiserend sportmanagementbureau Van Vossen weten, dat ze op familiebezoek waren in Parijs en Rotterdam.

Visum
Volgens Boot zijn de paspoorten van de verdwenen Malinezen overhandigd aan de Vreemdelingenpolitie. Sportmanagementbureau Van Vossen deed vorige week bij de politie zelf ook melding van de verdwijning. Opvallend is, dat de verdwenen voetballers veel persoonlijke bezittingen op de hotelkamer in Renesse hebben achtergelaten.

Verdwenen
De verdwenen voetballers hadden het sportmanagementbureau toegezegd dat ze zouden terugkeren voor de oefenwedstrijd tegen MZC'11, afgelopen donderdagavond in Zierikzee. Maar ze kwamen niet opdagen. Het deel van de groep dat wel in het trainingskamp is gebleven, is dit afgelopen weekend met het vliegtuig teruggekeerd naar Mali, zonder hun verdwenen ploeggenoten.

Deel dit artikel: