Rita Verdonk wil politiebureau in alle Zeeuwse kernen

RITTHEM - Trots op Nederland wil dat er twee nieuwe kerncentrales komen in Nederland. Daarvan moet er, als het aan Verdonk ligt, ten minste één in Zeeland worden gebouwd. Een nieuwe kerncentrale zorgt volgens haar voor veel nieuwe banen.
Krimp Zeeland moet aantrekkelijker worden voor 'overlanders', zo noemt Verdonk mensen uit andere provincies. Zij zouden een oplossing kunnen vormen voor de krimpende bevolking op het Zeeuwse platteland. Nieuwkomers moeten zich van haar wel aanpassen aan de Zeeuwse normen en waarden. Daarbij onderstreepte Verdonk vooral het fatsoen dat ze bij veel Zeeuwen ziet.
Renesse Rita Verdonk heeft goede herinneringen aan Zeeland. De eerste vakantie samen met haar man was op een jongerencamping in Renesse. Dat was een vakantie waarvan ze enorm heeft genoten en gekeken heeft naar al die wallen bier die daar werden gedronken. Zelf is ze daar ook dronken geworden. "Maar ik heb me wel aan de regels gehouden, dat deed ik toen ook al."
Ambtenaren Trots op Nederland wil veel minder ambtenaren op het provinciehuis in Middelburg. De provincie Zeeland wordt bij Trots op Nederland niet afgeschaft. Er moet van Verdonk in Zeeland een groep ambtenaren blijven om de traditionele waarden van de provincie te beschermen.
10 zetels Verdonk hoopt bij de Tweede kamerverkiezingen van 9 juni op 10 zetels. Als ze genoeg kandidaten met kwaliteit kan vinden, wil ze volgend jaar met haar partij ook meedoen aan de Statenverkiezingen in Zeeland.