Nieuw onderzoek naar zwembaden Tholen

De inwoners van Tholen en Sint Maartensdijk kunnen voorlopig nog eventjes zwemmen in de plaatselijke zwembaden. De gemeente wil eerst een onderzoek laten doen naar een publiek private samenwerking voor zwembad De Spetter in Tholen. Dat is de uitkomst van een commissievergadering woensdagavond. De gemeente leidt verlies op het bad en hoopt door samenwerking met een ondernemer de exploitatie meer rendabel te maken.

De actiegroep 'Blijven Spetteren' kwam met 116 man sterk naar de vergadering. Johan Koedood van de groep sprak in tijdens de vergadering. Hij vindt dat de gemeente eerst moet kijken naar mogelijkheden om meer geld te halen uit de zwembaden, bijvoorbeeld door het plaatsen van reclameborden. Hij vermoedt dat er geen ondernemer te vinden is die wil participeren in het zwembad in Tholen en denkt dan ook dat de uitkomst van het onderzoek naar de publiek private samenwerking slecht zal uitpakken voor De Spetter in Tholen. Hij kondigde aan door te gaan met actievoeren.

Volgende week praat de gemeenteraad over de kwestie. Het streven is om in mei een kaderbesluit te nemen over de zwembaden. Nu er waarschijnlijk een onderzoek naar publiek private samenwerking komt, wordt deze datum vrijwel zeker niet gehaald.

Meer over dit onderwerp:
Tholen onderzoek rendabel zwembaden
Deel dit artikel: