Zeeuwse in Noorwegen op bezoek bij Koningin Beatrix

OSLO - De vorstin is in Noorwegen voor een driedaags staatsbezoek.
Tijdens staatsbezoeken spreekt de koningin altijd met mensen die Nederland hebben verlaten om elders een nieuw bestaan op te bouwen.
Bron foto: NRK. >> Zie meer foto's
Ellen Contant woonde in Vlissingen; tegenwoordig op ongeveer drie uur rijden van de Noorse hoofdstad Oslo. Ze meldde zich aan voor de ontmoeting na het lezen van een advertentie in de krant. Ze moest een korte beschrijving van haarzelf en haar leven geven. Op Koninginnedag kreeg ze de bevestiging dat ze was geselecteerd voor het bezoekje.
Jurk Er zijn wel regels voor het bezoek, zoals een kledingvoorschrift: blote armen zijn uit den boze en ook de jurk moet tot over de knieën vallen.
Contant zegt dat ze haar hart lang geleden heeft verpand aan Noorwegen, maar dat op dit soort dagen het Nederlandse in haar zit een flinke oppepper krijgt. "Het voelt alsof ik jarig ben," aldus Ellen Contant.
Visserij Koningin Beatrix bekommert zich om het leegvissen van de zeeën, zei ze bij het traditionele staatsbanket. "De huidige situatie geeft sinds enige tijd aanleiding tot zorg. De noodzaak tot een duurzaam beheer van de visbestanden te komen, dringt gelukkig meer en meer tot alle betrokkenen door."