Aanhoudingen na bedreiging met mes in Goes

GOES -
Enkele dagen na de bedreiging werden de eerste twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee jonge mannen van 18 en 21 jaar oud, beide uit Goes.

Instelling

Woensdag werd de derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen die in een instelling verblijft. Hij keerde na het incident niet terug naar de instelling, maar zwierf rond. Daarom duurde het tot woensdag voor de politie hem kon aanhouden.

Diefstal

De drie verdachten hebben volgens de politie ook enkele ramen van woningen ingegooid op zaterdagavond 13 oktober in Goes. Daarnaast was de 17-jarige jongen ook betrokken bij de diefstal van een snorfiets en diefstal van geld uit een woning in Goes.

Joyriding

Bovendien wordt de 17-jarige verdachte ook verdacht van diefstal van een personenauto en joyriding. De sleutels van deze auto zijn op 26 oktober 2012 uit een woning in Oost-Souburg meegenomen.

Achtervolging

Na een achtervolging door de politie kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Vijf personen sprongen uit de auto, waarbij er twee al direct door de politie werden aangehouden. Mogelijk behoorde de 17-jarige verdachte tot de dire inzittenden die toen wegkwamen.

Mes

Volgens de politie is de 17-jarige verdachte mogelijk ook betrokken bij een andere bedreiging met een mes. Dat moet volgens de politie gebeurd zijn in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober in het centrum van Kortgene.

Slachtoffer

De 17-jarige jongen zou toen een man hebben bedreigd met een mes. De politie heeft geen contact gehad met het slachtoffer en heeft hiervan dan ook geen aangifte ontvangen.