Loon ziekenhuisdirectie boven norm

GOES - De Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg, de NVZD, heeft vorig jaar landelijke afspraken gemaakt over wat een directeur in de zorg mag verdienen. Per 1 september mag een ziekenhuisdirecteur maximaal 191.000 euro verdienen.
Uit de jaarcijfers van het ziekenhuis blijkt dat beide directeuren ongeveer tweemaal zoveel loon kregen. Volgens de jaarrekening van het ziekenhuis waren de loonkosten voor directeur Pieter Vierhout zo’n 367.000 euro. De loonkosten van Bert Vos waren ruim 384.000 euro.
Detacheringsbureau Volgens het ziekenhuis komt dat doordat de directeuren via een detacheringsbureau werkten. Inmiddels zijn Vierhout en Vos vast in dienst. Hoeveel ze nu verdienen wil het ziekenhuis niet zeggen. Dat moet blijken uit de jaarcijfers van 2010.
GroenLinks GroenLinks in Goes is geschokt over de hoge salarissen van de directeuren. De gemeente Goes heeft vorig jaar een lening verstrekt van 2 miljoen euro aan het ziekenhuis. Daarbij is volgens de partij afgesproken dat de salarissen zouden worden gematigd. GroenLinks wil zo snel mogelijk weten wat de directeuren dit jaar gaan verdienen.