Europees kampioenschap wielrennen definitief in Zeeland

WEMELDINGE - Het Europees kampioenschap wielrennen op de weg wordt in augustus in Zeeland gehouden. Er was al langer sprake van de komst van het EK naar Zeeland, maar inmiddels is dat volgens organisator Cees Priem uit Wemeldinge definitief.

Het kampioenschap is van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus. Het EK op de weg wordt alleen verreden voor junioren (renners van 17 en 18 jaar) en beloften (renners van 19 tot 23 jaar). Zowel de mannen als de vrouwen rijden in de verschillende categorieën een ploegentijdrit, een individuele tijdrit en een wegwedstrijd. Bekende oud-kampioenen zijn bijvoorbeeld Marianne Vos (2006 en 2007), de Zwitser Michael Albasini (2002) en de Italiaan Giovanni Visconti (2003).

Het is volgens Priem nog niet bekend waar in Zeeland het EK wordt gehouden. "Dat kan deels op Zeeuws-Vlaanderen en deels op Walcheren zijn. Maar ook bijvoorbeeld op Zuid-Beveland. We hebben een aantal mogelijke parkoersen en daar gaat de Europese bond nu naar kijken." Oud-profrenner en ploegleider Priem organiseert namens het bedrijf Libéma Profcycling onder andere grote wielerevenementen. Hij haalde eerder bijvoorbeeld de Giro d'Italia naar Zeeland.

De kosten voor het EK worden betaald door het bedrijfsleven, sportkoepel NOC&NSF, de Provincie Zeeland en Libéma.
Deel dit artikel: