Coffeeshopeigenaar: bedreiging en overlast door wietpas

OOST-SOUBURG - Het personeel van coffeeshop Highlife in Goes wordt bedreigd als ze naar huis gaan en er staan dealers voor de deur. Dat zegt de eigenaar. Deze overlast is ontstaan na de invoering van de wietpas afgelopen dinsdag. Volgens de burgemeesters van Goes, Vlissingen en Terneuzen zijn de eerste dagen van de wietpas juist heel rustig verlopen.


De eigenaar, die verder niet met naam genoemd wil worden, zegt eigenlijk zijn coffeeshop in Goes te willen sluiten, maar dat zijn personeel dat niet wil. Hij geeft aan dat voor zijn coffeeshop de afgelopen dagen mensen benaderd worden door Belgen, die willen dat zij drugs voor hen gaan kopen. Sinds de invoering van de wietpas mogen alleen inwoners van Nederland drugs kopen bij coffeeshops in Zeeland, Brabant en Limburg.

Eindhoven
De burgemeester van Eindhoven heeft het coffeeshopbeleid in zijn gemeente alweer versoepeld. Volgens de burgemeester is de illegale straathandel toegenomen. Nederlanders die een wietpas willen hoeven in Eindhoven deze maand geen uittreksel uit het bevolkingsregister te laten zien.

Bekijk ook het dossier over de wietpas
Deel dit artikel: