Bevrijdingsfestival in Vlissingen: Koud en gezellig

VLISSINGEN - In Vlissingen werd Bevrijdingsdag gevierd met het Bevrijdingsfestival op het Bellamypark. De 22e editie van het festival Vlissingen heeft over de hele dag zo'n 30.000 bezoekers getrokken. Dat schat de organisatie. Door het koude en aanvankelijke natte weer kwam de bezoekersstroom vergeleken met andere jaren trager op gang, maar uiteindelijk was het druk op en om het Bellamytheater.Tijdens het hoogtepunt, het optreden van Nick & Simon, waren de meeste mensen aanwezig: ongeveer 14.000 op het Bellamypark en 5.000 op het Dijktheater.

Goede sfeer
De organisatie laat weten zeer tevreden te zijn over de goede sfeer, het bezoekersaantal en het verloop van het Bevrijdingsfestival.

Ongeregeldheden
De politie meldt dat er ondanks de goede sfeer ook enkele ongeregeldheden waren. In totaal zijn acht mensen aangehouden, voor zaken als het niet opvolgen van een politiebevel, belediging van agenten en vechten op straat..

Motto
In heel Zeeland werd zaterdag Bevrijdingsdag gevierd onder het motto 'Vrijheid geef je door'. Het Nationaal Comité koos voor alle veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland een thema.
Meer over dit onderwerp:
Walcheren bevrijdingsfestival BFZLD Vlissingen
Deel dit artikel: