Four Freedoms Awards uitgereikt in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg zijn de Four Freedoms Awards uitgereikt. In de Nieuwe Kerk woonden hooggeplaatste gasten de plechtigheid bij. Onder hen koningin Beatrix, Nicholas Roosevelt, de Iraakse ambassadeur Ibrahim al-Ali, mevrouw Roosevelt jr. en bisschop Athenagoras van Sinope.


Demissionair premier Mark Rutte reikte de algemene Four Freedoms Awards uit aan mevrouw Clara Ant. Zij nam de honneurs waar voor Luiz Lula da Silva, de voormalige president van Brazilië, die vanwege ziekte moest afzeggen.

Meningsuiting
Ko Colijn, de voorzitter van het Clingendael Instituut overhandigde de onderscheiding voor vrijheid van meningsuiting aan Al Jazeera.

Godsdienst
Anna Eleanor Roosevelt, voorzitter van het Roosevelt Institute hing de onderscheiding voor de vrijheid van godsdienst om bij aartsbisschop Bartholomew de eerste.

Armoede
Dr. Robert Johnson van het Roosevelt Institute overhandigde de Four Freedoms Award voor vrijwaring van armoede aan Ela Ramesh Bhatt.

Vrees
Oud-minister Maria van der Hoeven, voorzitter van het International Energy Agency, reikte de onderscheiding voor vrijwaring van vrees uit aan Hussain al-Shahristani.

Zondag zendt Omroep Zeeland televisie vanaf 11.00 uur elk uur een samenvatting uit van de uitreiking van de Four Freedoms Awards.
Deel dit artikel: