Opnieuw kritiek op salaris ziekenhuisdirectie

GOES - In een brief aan de Raad van Toezicht schrijven burgemeester en wethouders van Goes verbaasd te zijn over de hoogte van de bedragen. Luister naar Burgemeester Dick van der Zaag.
Huisarts en PvdA-raadslid Peter de Doelder vindt de forse salarissen van de ziekenhuisdirecteuren maatschappelijk onaanvaardbaar. Maandagavond heeft in de Middelburgse gemeenteraad een motie ingediend.
Lening B&W wijzen erop dat in januari nog aan Goes werd gevraagd om een lening van 2 miljoen euro. Dat was omdat de vermogenspositie van het ziekenhuis moest worden ondersteund. Burgemeester en wethouders van Goes doen een beroep op wat wordt genoemd 'het moreel besef van de Raad van Toezicht'. Ze willen uiterlijk woensdag een schriftelijke reactie.
Motie De PvdA in Middelburg wil dat het salaris van de directie van het Admiraal De Ruyterziekenhuis wordt verlaagd. In een motie, die vanavond in de gemeenteraad van Middelburg wordt behandeld, stelt de PvdA dat het salaris "een maatschappelijk onaanvaardbare hoogte" heeft. De partij wil dat burgemeester en wethouders van Middelburg ingrijpen.
Norm Vorige week werd bekend dat de ziekenhuisdirecteuren Pieter Vierhout en Bert Vos vorig jaar, een salaris hadden dat ongeveer een keer boven de norm ligt die is vastgesteld door de 'Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg'.
Vorige week kwamen GroenLinks in Goes en de PvdA op Schouwen-Duiveland ook al met kritiek op het salaris van de ziekenhuisdirectie.