Goes en Kloetinge verder in districtsbeker

GOES -
Goes had aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken. In de eerste helft wist de ploeg van trainer Gérard de Nooijer nog niet te scoren tegen VVC'68, maar na rust kwam de doelpuntenmachine wel op gang. Yves Njemb (2x), Yannick van As, Ignacio Misaine, Robin de Pagter en Kyle Doesburg scoorden voor de thuisploeg en zorgden ervoor dat Goes als groepswinnaar eindigde in poule L6.
Kloetinge profiteerde van de zege van Goes. De ploeg van trainer Cees Houtepen moest alleen vrezen voor een plaats in de volgende ronde als Goes zou verliezen van VVC'68. Nu Goes heeft gewonnen gaat Kloetinge als nummer twee in de poule ook verder.
In de andere landelijke poule waren Hoek en VC Vlissingen voor de laatste wedstrijd al zeker van een plaats in de 2e ronde. VC Vlissingen won in Hoek met 2-3 en kroonde zich zo tot poulewinnaar. Bij rust leidde Hoek nog met 2-0 door goals van Jorrit d'Haeseleer en Regilio Pinas, maar in de tweede helft zorgden Hoessein Bouzambou (ex-Hoek), een eigen goal van Jozue Weever en Arjan Human (ex-Hoek) voor de ommekeer.
Jong Ambon ging als 23e en laatste Zeeuwse ploeg naar de 2e ronde. De Middelburgse club had thuis tegen Waarde genoeg aan een gelijkspel, maar liet niets aan het toeval over en won met 15-2. Robbie van Iwaarden scoorde acht keer voor Jong Ambon.