'Drie opnamestops ADRZ-verloskunde in drie jaar'

GOES - De afdeling verloskunde van het ADRZ-ziekenhuis Goes heeft in drie jaar tijd drie keer een opnamestop gehad. Die drie keer zijn zwangere vrouwen doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van het ADRZ donderdag.


De afdeling staat sinds deze week onder speciaal toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De SP stelde deze week kamervragen over de opnamestops in Goes. Volgens de partij ging het om drie opnamestops in een jaar.

April
De ADRZ-woordvoerder zegt dat de meest recente opnamestop in de nacht van 9 op 10 april was. Toen kampte de afdeling verloskunde met onderbezetting. Datzelfde geldt voor een opnamestop in augustus 2010, toen was het vakantie en kampte de afdeling met zieken. De opnamestop in december 2011 was het gevolg van het niet functioneren van de noodstroomvoorziening. Toen was het niet veilig genoeg om het risico te nemen om bevallingen te doen, zegt de woordvoerder.

Brief
De brief van de inspectiedienst over het speciale toezicht op de afdeling was donderdagochtend nog niet binnen bij het ADRZ. Binnenkort zit het ziekenhuis om de tafel met de Kring van Verloskundigen om afspraken te maken om dit soort situaties nog beter op te kunnen vangen.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden adrz Goes opnamestop toezicht verloskunde
Deel dit artikel: