Laatste repetitie kinderorkest Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - 130 kinderen van de drie basisscholen in Oud-Vossemeer mogen op 6 juni optreden voor Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vrijdagmiddag was de generale repetitie voor het concert.

De kinderen spelen daar samen in een orkest met ruim 3.000 andere kinderen uit heel Nederland. Het is het eindconcert van het muziekproject 'Samen Muziek Maken is Vet Cool'.

Maxima
Prinses Maxima lanceerde vorig jaar op haar verjaardag het programma "Kinderen maken muziek", met als doel: alle kinderen in Nederland de kans geven om een muziekinstrument te bespelen.

Instrumenten
12 januari kregen de 130 kinderen in Oud-Vossemeer, sommigen voor het allereerst, een instrument uitgereikt door leden van de Oud-Vosmeer's Muziekvereniging. De aanschaf van de instrumenten werd mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, een fonds dat beheerd wordt door Willem-Alexander en Maxima.

Liedjes
De afgelopen maanden zijn er zeven liedjes ingestudeerd in kleine groepjes. De instrumenten die meedoen zijn trompet, bügel, altsaxofoon, blokfluit, slagwerk, bariton en trombone. Het verhaal en de liedjes zijn speciaal voor dit project geschreven.

Deel dit artikel: