Coffeeshop Aarden niet vervolgd voor voorraad

Coffeeshop Aarden in Goes wordt niet vervolgd voor de voorraad voorgedraaide joints die in een woning in een huis in de buurt is gevonden. De rechtbank in Middelburg heeft het openbaar ministerie gisteren in de rechtzaak niet-ontvankelijk verklaard.

De rechtbank vindt het onvermijdelijk, dat een coffeeshop bevoorraad moet worden vanaf een plek buiten de shop. Een coffeeshop mag namelijk niet meer dan 500 gram in de zaak hebben. Het openbaar ministerie weet dat een shop bevoorraad moet worden en mag niet zonder goede reden bij de achterdeur controleren.

Justitie
Het is de derde keer in korte tijd dat justitie op de vingers wordt getikt voor het vervolgen van een coffeeshophouder na controles bij de achterdeur. Eén van die zaken is de rechtzaak rond coffeeshop Checkpoint in Terneuzen. Justitie mag alleen ingrijpen als een coffeeshop zich niet aan de voorwaarden van de vergunning houdt, of als de shop voor veel overlast zorgt. Coffeeshop Aarden in Goes houdt zich volgens de rechtbank in Middelburg aan de vergunning en zorgt niet voor overlast.

Deel dit artikel: