Anjolie Engels pakt Nederlandse titel 10 kilometer

UTRECHT - De 36-jarige Engels eindigde als zesde overall en had een achterstand van een kleine twee minuten op kampioene Miranda Boonstra uit Molenhoek (34.05'). In de categorie vrouwen 35 komen atletes uit die tussen de 35 en 39 jaar oud zijn.

Tim Pleijte uit Zoutelande eindigde in een tijd van 30.35' op de achtste plaats bij de mannen. De Nederlandse titel ging naar Abdi Nageeye in 29.26'. Ook de winnaar van de Marathon Zeeland in 2010, Nouredinne Athamna uit Algerije, liep mee in Utrecht. Athamna was met 30.02' sneller dan Pleijte. Volgend weekend zal Athamna starten in de tiende Marathon Zeeland.

Bij het NK 10 kilometer voor junioren A was er een zilveren medaille voor Neal Bouterse uit Middelburg. Tommy Staal uit Burgh-Haamstede werd vierde.