Tholenaar hoog op kieslijst GroenLinks

THOLEN - Niels van den Berge uit Tholen staat op de zesde plaats op de kieslijst van GroenLinks. De lijst wordt pas vrijdagmiddag officieel bekend gemaakt, maar is uitgelekt via persbureau ANP. Niels van den Berge was begin 2011 kort Kamerlid tijdens de zwangerschap van Mariko Peeters.


Momenteel is hij beleidsmedewerker klimaat, energie en milieu voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Tofik Dibi, geboren in Vlissingen, staat op de tiende plek. Dat wilde hij ook. Dibi voerde onlangs een strijd om het lijsttrekkerschap met Jolande Sap.

Kamerlid
Niels van den Berge werd per 12 januari 2011 benoemd als lid van de Tweede Kamer. Hij verving tijdelijk, tot 10 maart 2011, Mariko Peters. Van den Berge heeft zich tijdens zijn Kamerlidmaatschap beziggehouden met de onderwerpen Defensie en Europa. Daarnaast was hij tweede woordvoerder Natuur en Landbouw.

Internetvrijheid
Voor zijn Kamerlidmaatschap was Niels beleidsmedewerker klimaat, energie, Europa en internetvrijheid bij Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Na zijn vertrek uit de Kamer keert hij weer in die functie terug.

Deel dit artikel: