Amazone Baaijens reserve voor de Paralympics

OOST-SOUBURG - Dressuuramazone Tessa Baaijens - Van de Vrie uit Goes is aangewezen als reserve voor de Paralympics, komende zomer in Londen. Baaijens mag alleen naar de Spelen als een van de ruiters uit de Olympische ploeg afhaakt.


"Ik ben aangewezen als reserve in de categorie Grade III of Grade IV. Dat betekent dat ik alleen naar Londen ga als er iets met Sanne Voets of Frank Hosmar gebeurd", zegt Baaijens, die wel standby moet blijven en daardoor gewoon doortraint de komende periode.

Olympische ploeg
Bondscoach Jeannette Wolfs nam vier ruiters op in de Olympische ploeg: Gert Bolmer, Petra van de Sande (allebei Grade II), Sanne Voets (Grade III) en Frank Hosmar (Grade IV). Zij komen in actie van 29 augustus tot en met 4 september.

Vijf procent
Tijdens kwalificatiewedstrijden voor de Paralympics heeft Baaijens minder gepresteerd waardoor ze uiteindelijk buiten de Olympische ploeg werd gelaten. "In de maand juni heb ik met Riana tijdens het NK in Hoofddorp en het CHIO in Rotterdam onder mijn niveau gereden. Zeker vijf procent onder mijn normale score."

Boudens
Janine Boudens uit Kattendijke werd ook niet geselecteerd voor de Paralympics.

Deel dit artikel: