Triatlon Stein draait uit op deceptie voor Vasseur

De halve triatlon van Stein is voor Remy Vasseur uit Vlissingen op een deceptie uitgelopen. Vasseur lag in zevende positie toen hij bij het fietsen te kampen kreeg met materiaalpech. Vlak voor de wissel naar het lopen, reed Vasseur ook nog verkeerd. Daardoor liep hij nog meer achterstand op.

"Dit is een deceptie, ja. Ik had gehoopt op de top vijf en misschien stiekem op het podium te komen", aldus de triatleet die vorige week nog de Triatlon Zeeland in Vlissingen won. Tijdens het fietsen schoot zijn zadelpen los, waardoor Vasseur de laatste 24 kilometer in een lagere zithouding moest afleggen.

Niet opletten
Ook ging het vlak voor de wisselzone mis. "Ik lette even niet op en kwam op een verkeerd deel van het parkoers terecht. Dat kostte me al vijf minuten en ik kon niet tegendraads terugrijden naar de wisselzone." Daarom besloot Vasseur te stoppen.

Cesar Beilo
De wedstrijd in Stein werd gewonnen door Bas Diederen in 4:17.54'. De uit Vlissingen afkomstige Cesar Beilo eindigde op de vijfde plaats in 4:28.59'. Niels Koole uit Zoutelande eindigde op de veertigste plaats in 5:00.05'.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren duursporten remy vasseur stein triatlon
Deel dit artikel: