'Kunstproject is geldverspilling en onnodig'

Een groep Zeeuwse kunstenaars is een actie begonnen tegen het landart-project van de Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder. De groep is het niet eens met de komst van een kunstwerk van metershoge, ronde betonnen bollen van kunstenaar Michael Beutler.

De actiegroep 'Nee tegen betonnen kunst Wilhelminapolder' vindt dat het kunstwerk de polder lelijk maakt. Ze vinden het 'onnodige kunst en geldverspilling'. In het filmpje is een impressie van het project te zien.

Sculpturen
Het kunstwerk bestaat uit negen, betonnen sculpturen, die over ruim duizend hectare landbouwgrond van de maatschap verspreid staan. Het hoogste sculptuur is tien meter en de laagste is één meter en gaat zo'n 550.000 euro kosten. Het is eigendom van de Konininklijke Maatschap Wilhelminapolder. De maatschap betaalt 60 procent van de aankoopsom, de gemeente Goes 10 procent, de provincie 5 procent en de resterende 25 procent wordt bekostigd door Europese subsidie.

Bezwaar
Het project is bedacht samen met het Centrum voor Beeldende Kunsten Zeeland. Het wachten is op de omgevingsvergunnnig van de gemeente Goes. Bij die procedure hoort een bezwaartermijn. De procedure voor de omgevingsvergunning van het kunstwerk loopt tot 2 juli.


Later vandaag een tv-item over het onderwerp.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden kunst micheal beutler wilhelminadorp
Deel dit artikel: